• Mitä dokumentteja tarvitaan Thaimaassa työskentelyyn?

Työlupa Thaimaahan

Työlupa Thaimaahan – sen hankinta ja myöntäminen voivat kuulostaa hankalilta prosesseilta, varsinkin kun niin monet tietolähteet eroavat toisistaan. Älä huoli, me hoidamme puolestasi kaiken paperisodan ja ikävän byrokratian. On kuitekin myös dokumentteja, joita tarvitsemme sinun puoleltasi. Niinpä siis olemme kirjoittaneet sinua varten tämän artikkelin, mitä sinun tulee tehdä ennen työsuhteen aloittamista.

Työlupa Thaimaahan

B-viisumin haku

Kun olet Madison-Mayflowerin edustajan kanssa sopinut työsuhteesta, lähetä skannattu kopio passisi henkilötieto-osiosta hänelle sähköpostitse. Puhelimella otetut kuvat eivät ole thaimaalaisten työlupavirkailijoiden suosiossa.

Kirjoita ansioluettelosi englanniksi ja lähetä sekin jo tässä vaiheessa sähköpostitse edustajallemme. Tarvitsemme sinulta b-viisumin hakua varten myös koulu- ja työtodistukset. Kun olemme saaneet todistuksesi englanniksi, lakiasianhoitajamme valmistelevat ja lähettävät sinulle tarvittavat dokumentit, joilla voit anoa b-viisumia Thaimaan suurlähetystöstä Suomessa.

Viisumin käsittelyaika on Suomessa noin viikko, kun hakemuksen vie henkilökohtaisesti suurlähetystöön. Postitse lähetettynä, käsittelyaika on noin 2-3 viikkoa ja suurlähetystö neuvookin lähettämään hakemukset kolme viikkoa ennen matkaa. Thaimaan suurlähetystö haluaa tässä kohtaa nähdä̈ myös lentolippusi Thaimaahan, joten liitä myös kopio lentolipustasi hakemukseen.

Jos olet jo valmiiksi Thaimaassa, tai haluat tulla tänne nopeammin kuin dokumentti- ja viisumiasioiden käsittely vie aikaa, b-viisumi voi käydä hakemassa myös muun muassa Vietnamissa, Hanoin tai Ho Chi Minh Cityn suurlähetystöistä. Viisumin hakumatka on nopea ja edullinen. Esimerkiksi, jos lennät aamulennolla Vietnamiin, viet hakemukset ennen puolta päivää, saat viisumin jo seuraavana iltapäivänä ja voit palata Thaimaahan iltalennolla. Vietnamin viisumihakumatka maksaa kaikkineen (lento+hotelli+ viisumimaksu+ ym.) noin 9000-10 000 Thb/henkilö, eli n 250 euroa.

Suomesta ja monesta muusta Euroopan maasta tuleville, Thaimaahan lennettäessä, lentokenttä viranomaiset haluavat nähdä sinulla olevan myös Thaimaasta poistumislipun. Osta tarvittaessa joku edullinen lippu lähimaahan, kuten Hanoihin, Ho Chi Minh Cityyn, Penangiin Malesiaan tai jonnekin muualle. Jos haet b-viisumin esimerkiksi Vietnamista, kannattaa se mahdollisimman edullinen lento ostaa sinne.

Työluvan haku Thaimaahan

Työluvan haku

Saavuttuasi Thaimaahan b-viisumin kera, tarvitsemme skannatun viisumisi TM6-kortteineen (se kapea kaksiosainen lappu, jonka koneessa esitäytät ja jonka Departure-osan tullivirkailija lentokentällä̈ sinulle passin väliin laittaa). Ethän hukkaa tätä̈ TM6-korttia, nido se vaikka passiin kiinni. Käy skannauttamassa ne heti kun mahdollista ja lähetä yhteyshenkilöllesi sähköpostitse.

Tässä vaiheessa sinulta on meille lähetettynä: passin henkilötietosivusta ja viisumisivusta skannattu kopio, ansioluettelo, koulu- ja työtodistukset. Kun kaikki dokumentit on saatu BOI-järjestelmään, työluvan käsittelyaika on noin 7 arkipäivää, jonka jälkeen käydään henkilökohtaisesti hakemassa myönnetty työlupa Thaimaahan ja pidennetty viisumi. Työluvan hakemista varten, pitää̈ pukeutua niin sanotusti business tyyliin, eli siisti kauluspaita, pitkät housut ja kengät. Työluvan ja viisumin hakua varten, tarvitset businesstyyliset passikuvat: 3×4 cm 3 kpl ja 4×6 cm 2 kpl. Thaimaalainen valokuvaamo muokkaa kuvaasi helposti puvun, joten pukua et kuvanottohetkellä välttämättä päällesi tarvitse. Paikan päällä kuvien ottaminen maksaa noin 300–400 THB, eli noin 7,5–10 euroa.

Työlupa Thaimaahan

Olet valmis tulemaan töihin Thaimaahan!

Tässä vaiheessa sinulla on jo työlupa Thaimaahan ja voit huoletta aloittaa työskentelyn Madison – Mayflower:illa. Työluvat säilytetään toimiston kassakaapissa turvassa, siltä varalta että viranomaiset tekevät yllätystarkastuksen. Työluvasta kannattaa ottaa itselle kopio, esimerkiksi luottokortin kokoinen laminoitu versio. Kun haet esimerkiksi puhelimeen laskutusliittymää tai avaat paikallisen pankkitilin, tarvitset alkuperäisen työluvan, jonka annamme sinulle asioiden hoitamisen ajaksi.

Muistilista:

  • Lähetä skannattu passikopio heti kun olet sopinut uudesta työpaikasta
  • Lähetä englanninkielinen ansioluettelo kun olet saanut sen käännettyä
  • Lähetä koulu – ja työtodistuksistasi skannatut versiot, englanniksi jos mahdollista
  • Jos sinulla on ajokortti, hanki myös kansainvälinen versio (sakottavat monessa Aasian maassa jos ei ole kansainvälistä ajokorttia näyttää)Ennen matkaa muista tarkistaa / ottaa matkavakuutus